New Holland FR 9060 (2 mei 2009)

Door Brouns Landbouwmachines BVBA uit Veldwezelt (B) is vandaag de New Holland FR 9060 veldhakselaar afgeleverd. Het betreft een machine met een vermogen van 537 PK, dit wordt geleverd door een Iveco-motor.
Gelet op de relatief vroege grasoogst dit jaar is er door de dealer flink wat werk verzet moeten worden om de machine op tijd afgeleverd te krijgen. Zaterdag 02:30u werd de laatste hand gelegd aan de instellingen van de motor, en ruim 5 uur later was de eerste silagewagen gevuld!
De hakselaar is voorzien van een 3 meter brede graspick-up met hydraulisch verstelbare steunwielen. In september, voorafgaand aan het maïsseizoen, zal tevens een nieuwe 8-rijige maïsbek worden geleverd. 
De machine is voorzien van alle denkbare (bedienings-)gemakken waardoor de bestuurder probleemloos een lange dag met de machine kan werken zonder vermoeid te raken.
Het installeren van een camera ten behoeve van zichtverbetering alsmede het aanbrengen van de belettering is vanwege de drukke oogstwerkzaamheden enkele dagen uitgesteld.