MAN TGS 28.400 6X4-4 BL (26 maart 2011)

Vandaag is door TSSI MAN Kempen Limburg te Opglabbeek (B) onze nieuwe vrachtauto afgeleverd. Het betreft een MAN van het type TGS 28 met een 400 PK sterke motor en automatische versnellingsbak. De voertuigconfiguratie betreft 6x4-4: de vrachtauto is voorzien van mechanische voorwielaandrijving om onder alle terreinomstandigheden perfect te kunnen presteren.

De vrachtauto is uitgerust met een hydraulische autolaad- en loskraan, type HIAB XS 211E-3 HiPro, een compacte kraan met gigantisch bereik. Het maximale bereik van deze kraan is 10,2 m. en op deze afstand kan nog een last getild worden van maar liefst 2.000 kg! De HiPro-bediening tenslotte garandeert een grote mate van nauwkeurigheid.
Ook is de vrachtauto voorzien van een hydraulische container op- en afzetinstallatie, type Multilift XR 21S 46 met schuivende hefarm. De maximale containerlengte geschikt voor dit systeem is 6 meter, hiertoe is een uitschuifbare bumper gemonteerd. De capaciteit voor wat betreft het op-, afzetten en kippen van het systeem is 21 ton. De opbouw is gerealiseerd door Cargotec Nederland.

Teneinde de chauffeur van alle gemakken te voorzien is de auto uitgerust met een automatische versnellingsbak, achteruitrijcamera, navigatiesysteem, 27mc en bluetooth carkit.