Volvo L70G (7 mei 2013)

Nieuw in ons machinepark is een Volvo L70G wiellader. Enkele kenmerken van de nieuwe G-serie zijn de krachtige Volvo-motor welke brandstofefficiënt is, voldoet aan de emissienormen van Tier 4 Interim/Stage IIIB en al op lage toeren een hoog koppel levert. De gepatenteerde TP-hefarmen leveren grote opbreekkrachten aan de bak over het volledige hefbereik en ongekende parallelgeleiding. De geoptimaliseerde en door Volvo zelf ontwikkelde en geproduceerde aandrijflijn biedt de vereiste prestaties en betrouwbaarheid door een perfecte onderlinge afstemming van motor, onderdelen en hydrauliek. De branche-unieke cabine maakt continue productie mogelijk door ideaal geplaatste bedieningselementen, een uitstekend zicht rondom en ROPS/FOPS-beveiliging.

Het betreft dus een bijzonder complete machine, welke is afgeleverd met nieuwe dichte bak. De machine is voorzien van centrale smering, hydraulische remaansluiting voor getrokken eenheden en is deze reeds voorbereid voor montage van een overdruk-systeem. Ook is de machine uitgerust met het Volvo CareTrack systeem. Voor de veiligheid en zichtverbetering tenslotte is een camerasysteem met kleurenmonitor gemonteerd.

Naast agrarisch loonwerk (onder andere het inkuilen van gras en maïs) zal de machine breed ingezet worden binnen onze civieltechnische tak, en daarin diverse werkzaamheden verrichten voor verschillende aannemers in de grond-, weg- en waterbouw.